Επισκέπτες σελίδας:

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πεθαμένοι καφέδες


Πάμε για καφέ;
Πόσες φορές έχουμε πει τη συγκεκριμένη φράση και πόσες ακόμα φορές μας την έχουν πει;
Αμέτρητες… Και τις περισσότερες φορές η απάντηση είναι: Ναι πάμε.
Με ποιον πάμε; Που πάμε; Πότε πάμε;
Πηγαίνουμε με φίλους, με συγγενείς, με τον σύντροφό μας, με τον συνάδελφό μας… Άλλες φορές είμαστε δύο άτομα κι άλλες φορές αρκετά μεγάλη παρέα.
Όμως πάντα η συζήτηση συνοδεύει τον καφέ.
Είτε είναι για επαγγελματικά, είτε για ερωτικά, είτε για κοινωνικά ή άλλα θέματα… η επικοινωνία είναι άμεση και μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις, συμβουλές και ιδέες.
Ευτυχώς ακόμη, στην εποχή μας πίνουμε πολλούς καφέδες (ή έστω χυμούς) με φίλους, αλλά η επικοινωνία δεν κυμαίνεται σε καλά επίπεδα. Καθώς πολλές φορές γίνονται συζητήσεις απλά για να γίνουν, μόνο και μόνο για να αποφύγουμε την αμηχανία της στιγμής. Επίσης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επηρεάσει -έστω και λίγο- αυτή την αμεσότητα που υπάρχει στην επαφή της πρώτης γνωριμίας.
Έτσι όταν βγαίνεις πρώτο ραντεβού για ένα καφέ, υπάρχει ακόμη περισσότερη αμηχανία. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα έχουν ειπωθεί μέσω διαδικτύου… χωρίς να έχεις δει τον άλλον από κοντά. Έτσι ο καφές καταλήγει να είναι «πεθαμένος» και προσπαθείς να τον πιεις όσο πιο γρήγορα γίνεται, χωρίς να απολαμβάνεις τον καφέ και τη στιγμή.  
-A.M.-



Δεν υπάρχουν σχόλια: