Επισκέπτες σελίδας:

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Πολιτευτές, εκδότες και επιχειρηματίες,στήνουν σε μια νύχτα ΚΕΚ και κάνουν... "μπίζνες" με τα Voucher των ανέργων!!!

Εισπράττουν από 1.080 έως 1.380 ευρώ το... "κεφάλι" και θησαυρίζουν από την ανεργία!

Είναι κοινή η διαπίστωση ότι το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του απέναντι στα ΚΕΚ, που ξεφυτρώνουν σαν τα... μανιτάρια στην Ήπειρο αλλά και ολόκληρη τη χώρα, εκμεταλλευόμενα περιστασιακά τα προγράμματα Voucher, που απλώς διεκδικούν ανέργους-πελάτες και οικονομικά οφέλη για τα μαγαζάκια τους (ΚΕΚ), χωρίς ουσιαστικό όφελος για τους ίδιους τους ανέργους.
Όμως το υπουργείο Εργασίας αντί να βάλει φρένο στην αθλιότητα που κυριαρχεί, προωθεί σχέδια κατάτμησης και ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, που θα οδηγήσει οριστικά την κατάρτιση των νέων στα χέρια... αετονύχηδων αρπακτικών. Την ευκαιρία,δεν έχασαν ούτε εκδότες αλλά και ούτε πολιτευτές (περιπλανώμενοι πολιτικοί τυχοδιώκτες), οι οποίοι στο όνομα των δικών τους οικονομικών συμφερόντων και φυσικά της προσωπικής... κονόμας, έστησαν σε μια νύχτα ΚΕΚ και σήμερα επιδίδονται σε ένα κυνήγι ανέργων και σε ένα εμπόριο ελπίδας, τάζοντας δουλειά, με συμπεριφορές και πρακτικές που προσβάλουν του ίδιους τους ανέργους αλλά και τις οικογένειές τους. Μάλιστα έχουν στήσει με αριστοτεχνικό τρόπο το μηχανισμό τους και καθημερινά από 
συγκεκριμένο πολιτικό Γραφείο πολιτευτή της περιοχής τηλεφωνούν σε σπίτια ανέργων τάζοντας δουλειά!!! Όπως οι ίδιοι ομολογούν τα λεφτά είναι πολλά και φτάνουν από τα 1.080 έως και τα 1.380 ευρώ το... "κεφάλι!" Τα ΚΕΚ εισπράττουν για την κατάρτιση 80 ωρών 1.380 ευρώ εάν το άτομο βρει πεντάμηνη απασχόληση και 1.080 εάν δεν βρει δουλειά. Είναι προφανές ότι τα ΚΕΚ δεν… προβληματίζονται και πολύ για το αποτέλεσμα, αφού έτσι κι αλλιώς χάνουν μόλις 300 ευρώ για κάθε "κεφάλι". Θα πρέπει εδώ να διευκρινίσουμε, ότι στο χώρο υπάρχουν και ΚΕΚ από έμπειρους -και όχι περιστασιακούς- επαγγελματίες που λειτουργούν με απόλυτο επαγγελματισμό και σέβονται τον άνεργο που έχουν απέναντί τους.

http://epirusgate.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: