Επισκέπτες σελίδας:

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιο ελληνικό νησί δεν είχε αύξηση στον τουρισμό;

Πίσω από τη χλιδή της Μυκόνου, τις ανέσεις της Ελούντας, το θαυμαστό Ναυάγιο στη Ζάκυνθο και κάμποσα άλλα σημεία που έγιναν φέτος το σήμα κατατεθέν των ξένων τουριστών, υπάρχουν και ελάχιστες περιπτώσεις νησιών που δεν κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα του τουρισμού.
Τα φώτα στην αθέατη πλευρά της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, αυτό το καλοκαίρι, ρίχνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, κάνοντας ειδική αναφορά στην Παμβώτιδα, στα Ιωάννινα.
Διερωτάται ο συνάκτης του AP: «Τι μπορεί να μην αρέσει σε αυτό το νησί με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια, το φθηνό φρέσκο ψάρι και τις ήρεμες βαρκάδες από την ηπειρωτική Ελλάδα που διαρκούν μόλις 15 λεπτά.


Όσο και αν φαίνεται παράξενο, η Παμβώτιδα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο κύμα των τουριστών που ήρθαν φέτος στα ελληνικά νησιά. Ίσως λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της οικονομικής κρίσης που χτύπησε την Ελλάδα, σημειώνει το άρθρο.
Για να συμπληρώσει: «Η Παμβώτιδα δεν βρίσκεται ούτε στο Αιγαίο, ούτε στο Ιόνιο, αλλά σε μια λίμνη κοντά στα αλβανικά σύνορα. Πριν από τα τέσσερα χρόνια, πριν δηλαδή χτυπήσει η οικονομική κρίση, ήταν ένας δημοφιλής προορισμός. Τώρα, όμως, οι 300 μόνιμοι κάτοικοί του είδαν τις κρατήσεις να πέφτουν στο μισό. Έτσι αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν τις εργασίες τους περιμένοντας κάποια στιγμή να τελειώσει η ύφεση».

Πολλοί από τους ντόπιους, σημειώνει το άρθρο του ΑP, μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ της αλιείας και του τουρισμού. Έχουν επεκτείνει την εξαγωγή ψαριών προς την ανατολική Ευρώπη, ενώ προτείνουν το νησί τους ως το πλέον κατάλληλο μέρος για γάμους και οικογενειακές συγκεντρώσεις, όπως και ως μια καλή στάση, έπειτα από ημερήσια ταξίδια, χάρις στο νεότευκτο αυτοκινητόδρομο που εκτείνεται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.


Πηγή: Associated Press: iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/170305#ixzz3DPGlaTIg

Δεν υπάρχουν σχόλια: