Επισκέπτες σελίδας:

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο στο Δήμο Ζαγορίου

Στην ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου προχωρά ο Δήμος Ζαγορίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων και το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Ιωαννίνων. 
Η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση της παράταξης «Το Κοινόν των Ζαγορισίων», με τον επικεφαλής της Βασίλη Δαλκαβούκη να κάνει την γενική εισήγηση και την δημοτικό σύμβουλο της ίδιας παράταξης Ουρανία Σιανάβα να την εξειδικεύει, σημειώνοντας πως έχει εξασφαλιστεί η συνεργασία με τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γιώργο Νάκο και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα.
Οι προϋποθέσεις που τέθηκαν, είναι οι εξής:
1. Ο χώρος θα είναι σε οικήματα του Δήμου που θα οριστούν σε κάθε χωριό. 
2. Θα έχει περιοδεύοντα χαρακτήρα και κάθε μήνα να είναι σε διαφορετικό χωριό, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι.
3. Θα απευθύνεται κύρια σε ανασφάλιστους και όσους έχουν ασφάλεια πρόνοιας. 
4. Οι γιατροί θα είναι εθελοντές από τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων. 


5. Οι γιατροί δε θα έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν, αλλά θα παρέχονται φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ιωαννιτών, εωσότου ο Δήμος Ζαγορίου λειτουργήσει δικό του από προσφορές και δωρεές.
6. Η πρωτοβουλία να είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγορίου.
7. Λόγω του ορεινού της περιοχής θα μπορούν να εξυπηρετούνται και ασφαλισμένοι, με την προϋπόθεση το φαινόμενο να μην πάρει έκταση και υπάρξει ρήξη με τους αγροτικούς ή ιδιώτες γιατρούς.
Να υπάρξουν οι κατάλληλοι χειρισμοί ώστε να μην εναντιωθούν οι περιφερειακοί γιατροί, ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γαβριήλ Παπαναστασίου, ο οποίος πρότεινε να στεγαστεί η νέα δομή στα υπάρχοντα περιφερειακά ιατρεία και να μη δημιουργηθούν νέοι χώροι. Δεν παρέλειψε να συγχαρεί για την πρωτοβουλία και δήλωσε την επιθυμία να έχει ενεργή συμμετοχή η παράταξή του.
Μετά από πρόταση του Δημάρχου Ζαγορίου αποφασίστηκε η συγκρότηση τετραμελούς επιτροπής υπό την προεδρία του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Άγγελου Αρμένη και μέλη την Ουρανία Σιανάβα από την παράταξη «Το Κοινόν των Ζαγορισίων», τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γαβριήλ Παπαναστασίου και τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Νέα Πρόταση για το Ζαγόρι» Βασίλη Ζαρκάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: