Επισκέπτες σελίδας:

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Το μοναδικό ορεινό φεστιβάλ της Ελλάδος

 ...για τις τέχνες και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πρώτη εβδομάδα Αυγούστου.

Η θεματολογία του φεστιβάλ εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο, την προστασία της φύσης μέσα από την αειφόρο ανάπτυξη και είναι αφιερωμένο στους νέους, τη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη και τον κινηματογράφο (Lens-based arts). Μέσα από εκδηλώσεις, ομιλίες, συναυλίες και μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά, στοχεύουμε να προσελκύσουμε εκτός από το φιλότεχνο κοινό, και τις οικογένειες που θα επιλέξουν ως εναλλακτικό τουριστικό προορισμό το βουνό και το ποτάμι. 

Γαντζωμένη στα 1000 μέτρα ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, η Βωβούσα, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει. Η αιώνια σχέση με τα νερά και τα παρθένα δάση που τη περιτριγυρίζουν, τη καθιστούν ιδανικό προορισμό για τη θεσμοθέτηση ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ με ορεινή θεματολογία.

Επίσης το μονότοξο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο μαχαλάδες της, αποτελεί ύψιστη πράξη πολιτισμού και συμβολίζει τον παντοτινό αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση μέσα από την αλληλεγγύη και την επικοινωνία, δύο βαθιές έννοιες που είναι κενές νοήματος αν δε προσδιορίσουμε ότι αναφέρονται σε ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις.

Ο σκληρός χειμώνας και η απομόνωση δίνουν τη θέση τους σε ένα καλοκαίρι που εκτός από το πανηγύρι (Αγ. Παρασκευής, 26/7) και τον διεθνή ποδηλατικό αγώνα ΜΤΒ-Ultra 120 km (τελευταίο ΣΚ Αυγούστου) διοργανώνονται πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Εκτός του κύριου προγράμματος με εκθέσεις και προβολές, σε παράλληλες εκδηλώσεις γίνονται συναυλίες, σεμινάρια, προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναγνώσεις κειμένων, παραστάσεις κα.

Καλοκαιρινά φεστιβάλ με γενική θεματολογία γίνονται σε όλη την Ελλάδα, όμως ορεινό και με ανάλογη θεματολογία κανένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: