Επισκέπτες σελίδας:

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Run Greece: Το πρόγραμμα του 2015

29/3 Λάρισα

26/4 Ηράκλειο

10/5 Γιάννενα

17/5 Καστοριά

27/9 Αλεξανδρούπολη

11/10 Πάτρα


Τα στατιστικά του Run Greece!

Η χορηγός εταιρεία προσέφερε σε κοινωνικά ιδρύματα και φορείς των έξι αυτών πόλεων περισσότερα από 30.000 ευρώ χαρίζοντας λίγα χαμόγελα παραπάνω σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Αυτά ήταν τα ρεκόρ που πέτυχαν συνολικά οι έξι πόλεις του φετινού Run Greece. Ωστόσο και ξεχωριστά η κάθε μία έχει τους δικούς της λόγους να γραφτεί στο βιβλίο των μεγάλων επιδόσεων για το 2014.
Τα στοιχεία για κάθε πόλη ξεκινώντας αντίστροφα:
Η Πάτρα που φιλοξένησε το τελευταίο Run Greece στις 12 Οκτωβρίου συγκέντρωσε 3.700 δρομείς αυξάνοντας κατά 60% τον αριθμό σε σχέση με πέρυσι. Η Αλεξανδρούπολη (28/9) που έκανε την παρθενική της εμφάνιση φέτος στο θεσμό κατέγραψε την μεγαλύτερη συμμετοχή ξένων οργανωμένων δρομέων. Στην Καστοριά οι 1.814 δρομείς που πήραν μέρος αποτέλεσαν την καλύτερη αναλογία συμμετεχόντων σε σχέση με τον πληθυσμό της πόλης η οποία ανήλθε σε ποσοστό 5,2% των κατοίκων της μακεδονικής πόλης.
Στα Ιωάννινα καταγράφηκε ο καλύτερος χρόνος που έγινε από δρομέα στα 10.000μ -και τις δύο σεζόν- και ανήκει στον Μιχάλη Παρμάκη με χρόνο 32.58, αλλά και η μαζικότερη παρουσία του απλού κόσμου κατά μήκος της διαδρομής. Στο Ηράκλειο της Κρήτης είχαμε την μαζικότερη υποστήριξη φορέων που έγινε από όλες τις πόλεις για τον εκεί αγώνα και τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή δρομέων.
Ρεκόρ διετίας σημειώθηκαν και στη Λάρισα από όπου ξεκίνησε το φετινό Run Greece στις 30 του περασμένου Μαρτίου. Στα 10 χλμ γυναικών η Καρακατσάνη τερμάτισε σε 35.17 και στα 5 χλμ. ανδρών και γυναικών ο Ιωαννίδης πέτυχε 15.39 και η Ζωγραφάκη 19.01 αντίστοιχα.
Οι αγώνες Run Greece αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για δρομείς όλων των ηλικιών να συμμετάσχουν σε μια αθλητική δραστηριότητα. Αποτελούν όμως και εξαιρετικό αγωνιστικό τεστ για τους Ελληνες πρωταθλητές μεγάλων αποστάσεων. Ολο και περισσότεροι πρωταθλητές μας επιλέγουν να συμμετάσχουν στους αγώνες, ανεβάζοντας με την παρουσία τους το αγωνιστικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: