Επισκέπτες σελίδας:

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Η δημιουργός της ελληνικής καμπάνιας δωρεάς μαλλιών σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο

Εσείς γνωρίζατε ότι μπορείτε να δωρίσετε τα κομμένα σας μαλλιά για να βοηθήσετε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, κι έχουν χάσει τα δικά τους; 

Εμείς όχι, και για την ακρίβεια και να το γνωρίζαμε δεν θα μπορούσαμε μέχρι πολύ πρόσφατα να το κάνουμε αν δεν υπήρχε η Μελίνα Κωνσταντινίδη, η 24χρονη που μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο κατέφερε να οργανώσει από το μηδέν τον πρώτο και μοναδικό οργανισμό Δωρεάς Μαλλιών της Ελλάδας. 


Σήμερα, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ήδη δωρίσει τα μαλλιά τους, δεκάδες κομμωτήρια σε όλη τη χώρα συνεργάζονται γι' αυτό το σκοπό, ενώ έχει βρεθεί και η ελληνική εταιρεία που αφιλοκερδώς θα φτιάχνει και θα στέλνει τις περούκες στα παιδιά που τις έχουν ανάγκη. 

Who is who: Η Μελίνα-Λιουντμίλα Κωνσταντινίδη γεννήθηκε στο Κατακουργκάν του Ουζμπεκιστάν το 1990 και ζει στην Ελλάδα από τριών ετών. Τον τελευταίο χρόνο η Μελίνα κάνει μια χαοτική ζωή ανάμεσα σε μαγειρική και ... τρίχες, και θεωρεί ότι το πιο σημαντικό στοιχείο του πολιτισμού μας πρέπει να είναι ο σεβασμός στο διαφορετικό.   

Μελίνα, τι ακριβώς είναι η καμπάνια Donate Hair; 
Η καμπάνια "Δωρεάς Μαλλιών για παιδιά με καρκίνο" είναι μια εθελοντική κίνηση με σκοπό να δωρίζονται περούκες σε παιδιά που χάνουν τα μαλλιά τους κατά τις χημειοθεραπείες, ή από αλωπεκία. Μόλις ολοκληρώσουμε τις νομικές διαδικασίες που μας καθυστερούν το "Donate Hair- Donate Love" θα είναι ο πρώτος επίσημος ελληνικός Οργανισμός Δωρεάς Μαλλιών για παιδιά με καρκίνο. Εγώ είμαι η συντονίστρια της καμπάνιας , ενώ η ομάδας μας αποτελείτε από επτά ακόμα άτομα. Ο Θοδωρής Οικονομάκης, η Σοφία Φλωρούς, η Έλενα Κούση, ο Στάθης Κατωπόδης, η Μελίνα Ντισλιάν, και η Μαρτίνα Κορμέντζα είναι οι άνθρωποι μου. Η δεύτερή μου οικογένεια. 

Και πώς προέκυψε αυτή η ιδέα, πώς άρχισαν όλα; 
Ένα πρωί του Σεπτεμβρίου του 2013 είπα "γιατί όχι, μαλλιά είναι!" και αποφάσισα να κουρευτώ και να δωρίσω τα μαλλιά μου σε έναν οργανισμό που δίνει αφιλοκερδώς περούκες σε καρκινοπαθείς. Όταν ξεκίνησα να ψάχνω πληροφορίες για τον τρόπο της δωρεάς δεν έβρισκα τίποτε απολύτως στα ελληνικά κι έτσι έστειλα τα μαλλιά μου σε έναν αντίστοιχο σύλλογο της Αμερικής. Την ίδια κιόλας μέρα – ως αρθρογράφος τότε σε ένα site- έγραψα ένα σχετικό ενημερωτικό άρθρο για όποιον θα ήθελε να κάνει το ίδιο. Μέσα σε λίγες μέρες το άρθρο διαβάστηκε από χιλιάδες κόσμου οι οποίοι ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες. Όταν είδα πόσο μεγάλο ενδιαφέρον υπήρχε από δωρητές αποφάσισα να ιδρύσω εγώ τον πρώτο αντίστοιχο οργανισμό στην Ελλάδα, χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να συνειδητοποιώ στην ουσία τι πήγαινα να κάνω. 

Περισσότερα  στο... http://www.lifo.gr/team/gnomes/54466

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: