Επισκέπτες σελίδας:

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

3ήμερο βιωματικό και εκπαιδευτικό σεμινάριο οικοψυχολογίας

Το σεμινάριο απευθύνεται:
• σε ειδικούς ψυχικής υγείας που επιθυμούν να διευρύνουν τον γνωστικό τους ορίζοντα.
• Σε ενήλικες και εφήβους που θέλουν να βελτιώσουν τον εαυτό τους, να αφυπνιστούν και να αναζητούν την εσωτερική τους ισορροπία με την επανένωσή τους με το φυσικό περιβάλλον μέσω της επιστήμης της ψυχολογίας.

Ο όρος οικοψυχολογία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις οικολογία και ψυχολογία και είναι μία συγχρονη κατεύθυνση της επιστήμης της Ψυχολογίας, με σκοπό την επανένωση του ανθρώπου με την φύση, δηλαδή με τον ίδιο του τον εαυτό.

H Οικοψυχολογία χρησιμοποιεί εργαλεία ψυχοθεραπείας από τις διαφορετικές σχολές σε μια ολιστική προσέγγιση. Συμπεριλαμβάνει το άμεσο βίωμα με τα στοιχεία της φύσης, τεχνικές χαλάρωσης και αφύπνισης των αισθήσεων, της
προβολής και μεταβίβασης που συναντάμε στα εργαλεία της ψυχανάλυσης καθώς και ασκήσεις έκφρασης συναισθημάτων και εμβάθυνσης των εμπειριών . Όλα αυτά πραγματοποιούνται στο φυσικό περιβάλλον με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου ψυχολόγου.
Η άσκηση της Οικοψυχολογίας απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να αφυπνίσουν τις φυσικές τους λειτουργίες σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο και να αναζητήσουν την εσωτερική τους ισορροπία, με την επανένωσή τους με την ίδια τους τη φύση και το φυσικό περιβάλλον. Στο σύγχρονο άνθρωπο που ζει καταστάσεις στρες και συναισθηματικών δυσκολιών καθώς και στους θεραπευόμενους με ψυχικές παθήσεις επικουρικά με την καθοδήγηση του θεραπευτή τους. Επιπρόσθετα, απευθύνεται και σε παιδιά και εφήβους δίνοντας τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε πολυδιάστατες εκπαιδευτικές και βιωματικές δραστηριότητες με στόχο την οικοδόμηση υγιών προσωπικοτήτων.

Πληροφορίες – Εγγραφές:
Τηλ.: 690 82 70 341
e-mail: dimouana@gmail.com
website: www.ecopsychology.grwww.annadimou.com
Κόστος συμμετοχής:
Εκπαιδευτικό: Παρασκευή & Σάββατο, 8 & 9 Μαΐου: 100 €
Βιωματικό: Κυριακή, 10 Μαΐου: 20 €
(δεν προαπαιτειται συμμετοχή και των δύο θεματικών μερών)
-Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Filokalia"  Γ. Γεννηματά, Ιωάννινα-

Δηλώσεις συμμετοχής έως 5.5.2015
Μέγιστος αριθμός συμμετοχής στην ομάδα 15 άτομα. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: