Επισκέπτες σελίδας:

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΩΒΟΥΣΑΣ 2015: Τον Αύγουστο πάμε βουνό, στο πιο εναλλακτικό φεστιβάλ του καλοκαιριού!

Μια φορά κι έναν καιρό, μια χούφτα φίλων ξεκίνησε μια ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στο φράγμα του ποταμού Αωού, που εξελίχθηκε σε ένα μικρό φεστιβάλ βουνού, μοναδικό στο είδος του. Παρέες του Σαββατοκύριακου, μαζί με ντόπιους και κόσμο απ' τα διπλανά χωριά κατέφτασαν στη Βωβούσα, ένα παραδοσιακό χωρίο ξυλοκόπων στις κορφές τις Πίνδου που πετάχτηκε ξαφνικά απ’ το μακάριο, καλοκαιρινό του ύπνο.
Τρία χρόνια μετά, τα πράγματα έχουν σοβαρέψει: προβολές, εκθέσεις, ομιλίες, εργαστήρια για μεγάλους και ποικίλες δράσεις για παιδιά εδραιώνουν για τα καλά μια νέα παράδοση. Το Φεστιβάλ Βωβούσας όμως δεν έχει απλά σκοπό να προτείνει μια παροδική καλοκαιρινή εξόρμηση, αλλά να κάνει μια πραγματική ένεση πολιτισμού στην περιοχή, αισθητή ακόμα κι όταν ο τελευταίος παραθεριστής έχει πάρει το δρόμο του γυρισμού. Ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρουμε τα ελληνικά βουνά προσωπικά!

Δεν χρειάζεται να έχεις πάει στο Φεστιβάλ της Βωβούσας για να αντιληφθείς πως εκεί, σε υψόμετρο 1000 μέτρων, στο Ζαγόρι του Νομού Ιωαννίνων και με τη φύση να οργιάζει, εδώ και τρία καλοκαίρια λαμβάνει χώρα ένας ανανεωτικός άνεμος τέχνης με φόντο μια φύση που οργιάζει. Χρειάζεται όμως να βρεθείς στο Φεστιβάλ της Βωβούσας για να νιώσεις τον άνεμο αυτό να μετατρέπει το τοπίο σε μια κοινότητα από ανήσυχους ντόπιους και επισκέπτες σε μια ένωση φτιαγμένη από τα πιο βασικά υλικά του ανθρώπινου πολιτισμού.
φετινό Φεστιβάλ της Βωβούσας που θα διεξαχθεί από την 1η έως και τις 8 Αυγούστου ανανεώνει το κινηματογραφικό του ενδιαφέρον με ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο (ο οποίος θα παραδώσει και masterclass με τίτλο «Εισαγωγή στο Ντοκιμαντέρ») και με σειρά προβολών σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το Exile Room και κεντρική θεματική τη φύση.
Στον αυλόγυρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου αλλά και σε μια μεγάλη αναδιαμορφωμένη αποθήκη ξυλείας, ο επισκέπτης του Φεστιβάλ μπορεί να δει, ανάμεσά σε άλλα το «Καλάβρυτα: Ανθρωποι και Σκιές» του Ηλία Γιαννακάκη, τη «Θηλεία» του Βασίλη Λουλέ, το «Συναντήσεις στο Τέλος του Κόσμου» του Βέρνερ Χέρτσογκ, το «Μαύρο Κήτος» της Γκαμπριέλα Κοπερθγουέιτ, το βραβευμένο με Οσκαρ ντοκιμαντέρ «Ορμό» του Λούι Ψυχογιός, τρία ντοκιμαντέρ του Καρλ Γκας, Γερμανού σκηνοθέτη που το καλοκαίρι του 1956 κατέγραψε μαζί με μια ομάδα την Ελλάδα του εμφυλίου πολέμου και προβολή της «Αστέρως» του Δημήτρη Γαλαζιάδη με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από το Trio Hermetico.
Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια, εργαστήρια (όπως αυτό πάνω στη δημιουργική γραφή με την Αμάντα Μιχαλοπούλου), ομιλίες και συναυλίες σε ένα πλήρες πρόγραμμα εναλλακτικών διακοπών που φιλοδοξεί να κάνει το... βουνό τον αγαπημένο σας προορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: