Επισκέπτες σελίδας:

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Περιμένω απαντήσεις σύντομα και όλα τα σκουπίδια να βρίσκονται εκεί που πρέπει!

Δεν ξέρω τι παιχνίδι παίζεται και αν παίζεται. Ποιους εξυπηρετεί και αν όλοι αυτοί νιώθουν άξιοι, που δημιουργούν το πρόβλημα με τα απορρίμματα.
Θέτω ορισμένα ερωτήματα και κάποιους προβληματισμούς...

-Ο Δήμος μπορεί να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή απορριμμάτων;

-Είναι δυνατόν να κάνουν κουμάντο σε μια πόλη ή σε μια χώρα, ελάχιστοι συνδικαλιστες, ενάντια στους πολίτες;


Έστω και αν την ευθύνη με τους συμβασιούχους την έχει η κυβέρνηση, ο Δήμος Ιωαννιτών γιατί δεν κάνει κάτι για να λυθεί αυτό το σοβαρό θέμα... Τι να κάνει; 

Να προσφύγει στα δικαστήρια.
Να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή.
Να έρθει σε ρήξη με όλους αυτούς τους συνδικαλιστες (ποτέ δεν μου άρεσε αυτός ο όρος και φυσικά ο ρόλος τους) οι οποίοι το μόνο που έχουν μάθει να κάνουν καλά, είναι να εκβιάζουν.

Είναι απλά τα πράγματα. Θέλω να πιστεύω πως η δημοτική αρχή δεν φοβάται το πολιτικό κόστος και θα βρει άμεσα λύση. Λύση μόνιμη, όχι εφήμερη και μετά να γίνουν πάλι τα ίδια. Οι πολίτες ψηφίζουν για να έχουν έναν δήμαρχο που θα λύνει τα προβλήματα, εκεί που εμφανίζονται, στη ρίζα.

-Μήπως οι πολίτες πληρώνουν φόρους για να αντικρίζουν αυτή την εικόνα;

Ωραίοι οι υπόγειοι κάδοι αλλά όλο το σκουπίδι είναι στην πόρτα μας. Ωραίο το φολκλορικό φεστιβάλ αλλά τι εντύπωση θα αφήσει στους ανθρώπους που ήρθαν από την Κολομβία ή από την Γεωργία, οι δρόμοι που θυμίζουν χωματερή; Ωραίο και το αφιέρωμα στον ΠΑΣ για τα 50 χρόνια, αλλά μήπως τα μυαλά ορισμένων έχουν μείνει 50 χρόνια (ή και περισσότερα) πίσω;

Περιμένω απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και σύντομα να βρίσκονται όλα τα σκουπίδια εκεί που πρέπει να βρίσκονται!

_Άγγελος Μητσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: