Επισκέπτες σελίδας:

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Άλλο ο Χριστός, άλλο ο χριστιανός! (Προσοχή στην λεπτή γραμμή)

Βλέπετε αυτή την εικόνα;
Δείτε την καλά γιατί δεν θα την ξαναδείτε.
Ξέρετε κάτι; Ευτυχώς!!!
Αναρωτιέστε γιατί; Να γιατί:
1) Οι γυναίκες πλέον είναι αυτόνομα άτομα και εργάζονται. Δεν είναι ντυμένες σαν καλές νοικοκυρές, είναι ντυμένες σαν έτσι μου αρέσει να ντύνομαι.
2) Οι μπαμπάδες δεν είναι πλέον μόνο
μηχανές παραγωγής χρημάτων. Είναι και μπαμπάδες. Παίζουν και αγκαλιάζουν τα παιδιά και έχουν ενεργό ρόλο στην ανατροφή τους. Α, και η εμφάνιση δεν έχει καμία σχέση με την εργασιακή παραγωγικότητα. Trust me.
3) Οι γιαγιάδες είναι πλέον νέες και μοντέρνες. Προφανώς η γιαγιά δεν είναι πλέον στο τραπέζι γιατί ο παππούς ζει ακόμα και έχουν πάει μαζί τριημεράκι. Ύδρα.
4) Τα σπίτια δεν είναι πλέον μαυσωλεία με μασίφ ξύλα που κόστισαν 6 μηνιάτικα γιατί τα έπιπλα μένουν, εμείς όχι. ΙΚΕΑ γιατί τα παιδιά πρέπει να παίζουν χωρίς συνεχές «μη», η μόδα αλλάζει και η ζωή είναι πολύ μικρή για να ασχολείσαι με το αν θα κάνει γρατζουνιά η σκούπα στο πόδι του τραπεζιού.
5) Ποιος βάζει σημαίες μέσα στο σπίτι; Άντε, ας βάλουμε τρεις: μία ελληνική για τη μαμά, μία -you name it- γιατί ο μπαμπάς δεν είναι Έλληνας και μία του pride γιατί ο γιος της οικογένειας έκανε come out και τον στηρίζουμε.
6) Ο Χριστούλης ήρθε μάλλον για την γιαγιά γιατί η μαμά είναι χρόνια τώρα βουδίστρια και ο μπαμπάς άθεος. Μάλλον ήρθε να της πει ότι είναι καιρός να βασανίσουμε το μωρό βουτώντας του με βία το κεφάλι μέσα στο νερό και δίνοντάς του ένα καλό, χριστιανικό όνομα. No way no, not today. Έχουμε κανονίσει νεροτσουλήθρες οικογενειακώς. Πιάνεται;
Οι οικογένειες αλλάζουν, τα ήθη και τα έθιμα αλλάζουν. Υπάρχει μια φοβία να μη χαθεί το παραδοσιακό γιατί είναι καλό. Δεν είναι καλό (ούτε κακό βεβαίως), είναι απλά αυτό που γνωρίζουμε, η πεπατειμένη, ο εύκολος δρόμος.
Η αλλαγή δεν είναι πάντα για κακό. Στην πραγματικότητα η καλή αλλαγή επέρχεται μόνο αν βγεις από την βόλεψή σου. Από αυτό που σου έχουν μάθει ότι είναι σωστό: ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά, θρησκευτικά. Άξιοι οι άνθρωποι που ξεφεύγουν από το οικογενειακό κατεστημένο και προχωρούν ένα βήμα, για την δική τους προσωπική εξέλιξη. Αυτό που έκανε ευτυχισμένους τους γονείς σου, αυτό που κάνει ευτυχισμένο τον μέσο όρο, δεν θα κάνει απαραίτητα ευτυχισμένο και εσένα.
Βγες από το καβούκι σου, εξερεύνησε, βρες τι σε εκφράζει πραγματικά. Είτε αυτό είναι να είσαι θρήσκος είτε όχι, είτε να αγοράσεις έπιπλα βέγκε είτε να αναπαλαιώσεις έναν καναπέ από τα σκουπίδια. Φρόντισε μόνο να είναι αυτό που θες ΕΣΥ γιατί σωστό και λάθος δεν υπάρχει.
Υς. Μεγάλη συζήτηση η παράδοση.
«Χάνεται η γλώσσα μας». Καμία γλώσσα δε χάνεται. Η γλώσσα είναι ζωντανός οργανισμός και εξελίσσεται. Γιατί δε μιλας ακόμα αρχαία ελληνικά; Εεεε;
«Χάνονται τα έθιμά μας». Κρίμα γιατί μερικά ήταν διασκεδαστικά. Αλλά φανταστείτε να κάναμε ακόμα θυσίες ζώων!
«Χάνεται η μουσική μας». Ναι ρε γαμώτο, κάπου είχα ένα cd με μουσική από την εποχή του Περικλή, το έχασα.
«Χάνεται η θρησκεία μας». Κάποτε είχαμε δωδεκάθεο. Μπορεί σε κάποια εκατοντάδες χρόνια να έχουμε άλλη θρησκεία. Τι; Δεν μπορεί να το επεξεργαστεί ο εγκέφαλός σου αυτό;
Αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: