Επισκέπτες σελίδας:

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Κανείς δεν θα μας σώσει, αν δεν σώσουμε την λογική.

Γραφει η Filothei Βαρσαμι

 Σωτήριον έτος 2003. Μια ομάδα δαπίτες προσπαθούν με τραμπουκισμούς να αποτρέψουν τη συνεδρίαση της συγκλήτου στο πανεπιστήμιο πειραια. Παίρνουν τους πυροσβεστήρες και τους αδειάζουν στην αίθουσα συνεδρίασης από τις χαραμάδες της πόρτας. Η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική και ο πρύτανης βασίλης μπένος διακομίζεται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Η δαπ διαγράφει από μέλη της τους πρωτοστάτες του περιστατικού, μεταξύ των οποίων και τον κωνσταντίνο κατσαφάδο. 

Σωτήριον έτος 2021. Ο κυριάκος μητσοτάκης επιφυλάσσει στον κωσταντίνο κατσαφάδο, το τραμπουκάκι που διέγραψε η δαπ, τη θέση του υφυπουργού ναυτιλίας, κατά τον ανασχηματισμό που

ανακοινώθηκε χθες. Γιατί αν κρεμάσεις στον πρύτανη μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη σε καταλήψεις», σε επικηρύσσει ο χρυσοχοίδης με 100.000,00 ευρώ. Αν στείλεις τον πρύτανη στο νοσοκομείο, όμως, σε κάνει ο μητσοτάκης υφυπουργό. 


Σωτήριον έτος 2014. Ο υφυπουργός παιδείας στην κυβέρνηση σαμαρά, γιώργος στύλιος, λέει στη λιάνα κανέλλη: «θέλετε να με κάνετε κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω κασιδιάρης. Θέλετε κασιδιάρη, κυρία κανέλλη. Αλλά δεν πρόκειται ο στύλιος να γίνει κασιδιάρης». Μόλις ενημερώθηκε ο σαμαρας (ο σαμαράς ρε φίλε!) για αυτή τη στάση του υφυπουργού του, τον απέπεμψε. 


Σωτήριον έτος 2021. Ο κυριακος μητσοτάκης ορίζει τον στύλιο, το αποπαίδι ακόμα και του σαμαρά, υφυπουργό της κυβέρνησής του αρμόδιο για το κτηματολόγιο. 


Σωτήριον έτος 2014. Στο φαρμακονήσι αναποδογυρίζει βάρκα με παράτυπους μετανάστες. Μας βρίζουν μέχρι και οι πέτρες και λένε ότι το ναυάγιο ήταν αποτυχημένη ελληνική απόπειρα μαζικής απέλασης. Η σοφία βούλτεψη βγαίνει στο μέγκα και τσουρομαδιεται ότι «δέκα μέρες τώρα μας έχουν τρελανει μετά το ναυάγιο στο φαρμακονήσι κλείνουν την αθήνα, περιφέρουν αφγανούς, πακιστανούς, μπαγκλαντεσιανούς (..)». Συνεχίζει λέγοντας ότι οι πρόσφυγες -παιδιά, γυναίκες, σύριοι, αφγανοί, πνιγμένοι, ζωντανοί- είναι «άοπλοι εισβολείς και όπλο στα χέρια της τουρκίας». Το αυτό σωτήριον έτος, όταν μπουλντόζες κατεδάφισαν κτίσματα ρομά στο χαλάνδρι, η σοφούλα μας δήλωνε πάλι στο μεγκα ότι «γύρω τριγύρω εκεί πέρα (που είναι οι ρομά) ζούνε άνθρωποι». Γιατί για τη σοφούλα τη βούλτεψη άλλο οι ρομά και άλλο οι άνθρωποι. 


Σωτήριον έτος 2021. Ο κυριάκος μητσοτάκης με σοφία εποίησεν τη Σοφια υφυπουργό μετανάστευσης. Και καπως έτσι από χθες νιώθω «σαν τον μετανάστη στη δική μου γη». 


Σωτήριον έτος 1984, ιανουάριος. Ο γεώργιος παπαδοπουλος ιδρύει από τη φυλακή την επεν. Σωτήριον έτος 1984, απρίλιος. Ο παπαδόπουλος παραιτείται από την επεν και πρόεδρός της αναλαμβάνει ο νικος μιχαλολιάκος, γνωστός αργότερα και ως αρχηγός της χρυσής αυγής. Ιδρύεται και νεολαία επεν με αρχικό πρόεδρο τον μιχαλολιάκο και, στη συνέχεια, πρόεδρο τον μάκη τον βορίδη. Ιδεολογία της επεν ο εθνικισμός και η υπεράσπιση της χούντας. Την ίδια ιδεολογία είχε και το «ελληνικό μέτωπο» το εθνικιστικό κόμμα που ίδρυσε ο μάκης μας και διαλύθηκε μόλις το 2005, όταν ο βορίδης προσχώρησε στο λαος. Το 2018 ο μάκης μας, ο φιλοχουντικός, ο εθνικιστής, ο τέως αντινεοδημοκράτης, δήλωνε με αξιοσέβαστη ειλικρίνεια: «Να μην ξαναβρεθεί [η αριστερά] στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο κυριάκος μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές». Τον ακούει κανείς και αναρωτιέται τι εννοείς παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς μάκη μας; Πού πάει το χουντοδεξιό μυαλουδάκι σου; 


Σωτήριον έτος 2021. Ο μητσοτακης μας όλα τα βλέπει και όλα τα ακούει. Καμία παραίνεση από τη χουντοδεξιά δεν πάει στο βρόντο. Έτσι, διπλα στον χρυσοχοίδη, που από τον θάνατο του φρουρού του και μετά είναι άλλος άνθρωπος, στον άδωνη, για τον οποίο τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, στον πλεύρη, περι ου ο λόγος αμέσως παρακάτω, αλλά και ταυτόχρονα με τις κρυφές συμβάσεις που συνάπτει η κυβέρνηση με την palantir, την ύποπτη εταιρία κακής διαχείρισης big data, η οποία εμπλέκεται μεταξύ άλλων και σε ζητήματα που αφορούσαν στην κατασκευή εκλογικών αποτελεσμάτων (πχ υπέρ του τραμπ στην εκλογή του το 2016 και υπέρ του brexit), θα έχουμε και ως υπουργο εσωτερικών τον φανεροχουντεο τον μάκη, να είναι υπεύθυνος για μια σειρά από θέματα μεταξύ των οποίων και η διεξαγωγή των διπλών εκλογών που θα γίνουν στη χώρα μας όσο πιο σύντομα γίνεται. 


Σωτήριον έτος 2013. Ο θάνος πλεύρης (για τον πατέρα του οποίου δε θα πω απολύτως τίποτα, γιατί δεν πιστεύω στην οικογενειακή συνευθύνη) μιλάει, έχοντας πια προσχωρήσει στη νδ του σαμαρα, σε κοινό ξέρετε, από αυτά· τα δικά τους. Λέει λοιπόν ότι «το μεταναστευτικό μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ». Πρώτος τρόπος που προτείνει ο θανασάκης, φύλαξη συνόρων με απώλειες και «για να γίνει πιο κατανοητός, η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχουν νεκροί». Καταλαβαίνετε ότι λέει ότι πρέπει να ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ παράτυπους μετανάστες. Τα δέκα άτομα του κοινού του παραληρούν «έτσι, έτσι». 


Σωτήριον έτος 2021. Ο κυριακος μητσοτάκης προτείνει τον θάνο τον πλεύρη αναπληρωτή κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της κ.ο της νέας δημοκρατίας. «Έτσι, έτσι» κυριάκο. 


Κανω κατάλογο όλων των παραπάνω για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι γράφοντάς τα, τα συνειδητοποιώ. Τύπου γυρίζω τη σβούρα στο inception και καταλαβαίνω ότι δεν είναι (κακό) όνειρο αυτό που ανακοινώθηκε χθες, αλλά το αληθινό όνειρο των ψηφοφόρων του  κυριάκου μητσοτακη. Ο δεύτερος λόγος είναι πως νιώθω την ανάγκη να πω δημόσια ότι έκανα μεγάλο λάθος ως προς τον αντωνη σαμαρά. Πίστευα ότι αυτός ήταν ο χειρότερος και εθνικά πιο επιζήμιος αρχηγός της νέας δημοκρατίας. 

Συγγνώμη αντώνη, δεν ήξερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: