Επισκέπτες σελίδας:

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Ένας καλός άνθρωπος


Πάνω απ όλα υπήρξε Άνθρωπος, με όλη την σημασία της λέξης. Έντιμος, δίκαιος, αλληλέγγυος και φυσικά ένας τεράστιος καλλιτέχνης. Αδίκησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, το εαυτό του (χάριν στην ταπεινότητα και την ευγένεια που τον χαρακτήριζε), αλλά δεν αδίκησε ούτε ελάχιστα κανέναν συνεργάτη, συνάδελφο ή συνάνθρωπό του.

Ένας βαθιά πνευματικός και χαμηλών τόνων άνθρωπος, μίλησε με πράξεις και μέσα από τα έργα του.

Ακόμη και στις άτυχες στιγμές του και στα αποτυχημένα επιχειρηματικά του βήματα, δεν άφησε παραπονεμένο κανέναν συνεργάτη του. Αντιθέτως, χρεώθηκε στο έπακρο, την κίνησή του αυτή, η οποία τον δίδαξε τα μέγιστα.

Δεν το έβαλε κάτω. Το πάλεψε και κέρδισε. Με κόπο. Με θυσίες. Με στενοχώριες. Είχε δίπλα του, εκλεκτούς φίλους και την οικογένεια του από την οποία αντλούσε δύναμη. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το έμφυτο υποκριτικό του ταλέντο και την μοναδική του φυσιογνωμία, τον τοποθέτησαν στο πάνθεο των Ελλήνων ηθοποιών.

Πρόκειται για έναν καλό άνθρωπο, έναν αξιόλογο ηθοποιό, έναν τεράστιο καλλιτέχνη που δεν έμεινε στα λόγια, αλλά αποδείκνυε έμπρακτά το μεγαλείο της ψυχής του.

Θανάσης Βέγγος, ένα καλός άνθρωπος που έτρεχε και έτρεχε, για να μεταφέρει την ελπίδα, το γέλιο, την αλήθεια. Στην δύση της καριέρας, στην Επίδαυρο, πήρε το μεγαλύτερο βραβείο… το ασταμάτητο χειροκρότημα του κοινού, που φώναζε ρυθμικά το όνομα του ΒΕ-ΓΓΟΣ, ΒΕ-ΓΓΟΣ!!!

 

"Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία. Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια... Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμίσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαϊδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια. Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν... Χάσιμο χρόνου. Θα το δεις κι εσύ όσο μεγαλώνεις..."

 

Θανάσης Βέγγος






Επιμέλεια κειμένου: Άγγελος Μητσόπουλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: