Επισκέπτες σελίδας:

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

1ος "Ποδηλατικός αγώνας" αφιερωμένος στην Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
Ο Δήμος Ζαγορίου διοργανώνει τον 1ο Ποδηλατικό Αγώνα 70.5km αφιερωμένο στην Ημέρα Μνήμης για τα Μαρτυρικά χωριά του Ζαγορίου, μια ιστορική διαδρομή σε όλα τα χωριά του Ζαγορίου που καταστράφηκαν από τα στρατεύματα κατοχής. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 και ώρα 10.00  με εκκίνηση από την κεντρική πλατεία του Μαρτυρικού χωριού των Ασπραγγέλων, έδρα του Δήμου Ζαγορίου και τερματισμό στο χωριό Γρεβενίτι, με την τεχνική υποστήριξη της Εταιρείας Διοργάνωσης Αθλητικών Event “My Adventure”.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ο αγώνας ξεκινά από το χωριό των Ασπραγγέλων και η διαδρομή των 70.5km με 1.500m θετικής υψομετρικής διαφοράς περιλαμβάνει τα Μαρτυρικά χωριά: Ελάτη, Μανασσή, ΚαλουτάΔόλιανηΜακρίνο, Ελατοχώρι, Φλαμπουράρι, καθώς και τα προτεινόμενα προς ανακήρυξη σε Μαρτυρικά χωριά: Φραγκάδες, Λεπτοκαρυά, και Καστανώνα και τερματίζει στο χωριό Γρεβενίτι.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον ποδηλατικό αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς με υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη όσον αφορά στη φυσική τους κατάσταση και στην ικανότητά τους να συμμετάσχουν. Η Διοργάνωση δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση θανάτου, τραυματισμού, ζημίας, φθοράς ή απώλειας αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων, εξαρτημάτων κλπ.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Ως εκ τούτου, η Διοργάνωση δεν θα ζητήσει ιατρικές βεβαιώσεις και πιστοποιητικά. Συστήνεται ωστόσο στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης – τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Η Διοργάνωση έχει θεσμοθετήσει δύο κατηγορίες:
  1. Γενική Κατηγορία (ανεξαρτήτως φύλου)
  2. Κατηγορία Γυναικών
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Σε όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στον 1ο Ποδηλατικό Αγώνα «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου», θα δοθεί μετάλλιο. Ιδιαίτερα βραβεία θα δοθούν στους τρεις πρώτες νικητές της Γενικής Κατηγορίας και στις τρείς πρώτες νικήτριες της Κατηγορίας Γυναικών.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:
α) Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά πριν από την εκκίνηση.
β) Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
γ) Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα
δ) Φέρουν υποχρεωτικά τους αριθμούς αναγνώρισης και τα τσιπ χρονομέτρησης που θα τους δοθούν από τον διοργανωτή.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Οι δηλώσεις συμμετοχής (εγγραφή) στον ποδηλατικό αγώνα γίνονται ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της My Adventure (www.myadventure.gr) , καθώς επίσης και στο κατάστημα “Fifth Element” (Δαγκλή & Παπάζογλου, Ιωάννινα).
To κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή είναι 15€ και περιλαμβάνει τον αριθμό (ΒΙΒ number), το τσιπ χρονομέτρησης, t-shirt της Διοργάνωσης, υδροδοσία και τροφοδοσία στη διάρκεια του αγώνα, καθώς και γεύμα αποκατάστασης. Η ηλεκτρονική πληρωμή γίνεται αποκλειστικά με χρήση χρεωστικής (κάρτα ανάληψης μετρητών), ή πιστωτικής κάρτας μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος της Τράπεζας Eurobank.
Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: Δευτέρα, 25 Ιουνίου και ώρα 15:00.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Η Διοργάνωση θα αναλάβει τη μεταφορά των αθλητών, από το σημείο τερματισμού, (Γρεβενίτι), στην αφετηρία του αγώνα, στους Ασπραγγέλους, προκειμένου να διευκολύνει την αναχώρηση των αθλητών.
Σημαντική σημείωση: σε περίπτωση που συνοδά πρόσωπα μεταφέρουν το ΙΧ στο σημείο του τερματισμού, μπορούν να εξυπηρετηθούν για την αναχώρησή τους από το επαρχιακό οδικό δίκτυο Αν. Ζαγορίου που οδηγεί στην Εγνατία Οδό σε 30-40 λεπτά (Έξοδος Ζαγορίου, κόμβος Μηλιωτάδων-Μπαλτούμας).
ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Καθ’ όλη τη διαδρομή και ανά τακτά διαστήματα, θα υπάρχουν ενδείξεις χιλιομετρικής απόστασης. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ποδηλάτες να φορούν το ηλεκτρονικό chip χρονομέτρησης μαζί με το νούμερό τους. Τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στη σελίδα της My Adventure (http://www.myadventure.gr ) καθώς και στην επίσημη σελίδα του Δήμου Ζαγορίου (http://www.zagori.gov.gr/)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δήμος Ζαγορίου: κ. Άγγελος Αρμένης, Αντιδήμαρχος, Τ. 6957693383
My Adventure-Event Organizer Pro: κ. Βασίλης Τζουμάκας, Τ. 6972244064
Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε μέσω inbox στη σελίδα της My Adventure στο Facebook: https://www.facebook.com/myadventure.gr/, καθώς και στο email: contact@myadventure.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: