Παγωμένος ελληνικός
καφές; Δοκιμασέ το και θα πάθεις πλάκα!
Αν είσαι
φανατικός λάτρης του ελληνικού καφέ
και ξενερώνεις που δεν μπορείς να τον
απολαύσεις…τους
καλοκαιρινούς μήνες , όταν η ζέστη
χτυπάει κόκκινο… μη σκας ! Σου έχουμε
τη λύση.
Δεν υπάρχει
κανένας λόγος να τον αποχωριστείς.Μπορείς
να τον απολαύσεις και παγωμένο και
πίστεψέ με..είναι το τέλειος ! Για να στο
λέω αυτό εγώ , που πίνω επί 10 χρόνια πρωί
, μεσημέρι , βράδυ φραπέ κάτι σημαίνει…
Η διαδικασία
δημιουργίας του είναι λίγο μπελαλίδικη
, αλλά αξίζει τον κόπο.
Πως θα τον
φτιάξεις :
-Φτιάξε μία
διπλή δόση ελληνικού (ακριβώς όπως
φτιάχνεις τον ζεστό) και βάλτον στο
ψυγείο για 5 λεπτάκια να κρυώσει.
(εναλλακτικά μπορείς να τον χτυπήσεις
με πάγο)
-Στη συνέχεια
πέρασέ τον από ένα φίλτρο του γαλλικού
καφέ και πρόσθεσέ τον στο ποτήρι με
παγάκια. (με τριμμένο πάγο θα είναι ακόμη
καλύτερος)
-Αν θέλεις μπορείς να
βάλεις και λίγο αφρόγαλα ή και σαντιγί..-Και είσαι έτοιμος !
Είναι
πραγματικά εξαιρετικός και έτοιμος να
αλλάξει τα καλοκαίρια σου. Ως προς τον
καφέ που πίνεις τουλάχιστον!
frappedoupoli.gr