Επισκέπτες σελίδας:

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Τελευταία ευκαιρία πριν πέσουν πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν με αφίσες

Τελευταία ευκαιρία συμμόρφωσης, πριν αρχίσει η επιβολή προστίμων, σε όσους κολλούν αφίσες ή διαφημιστικά σε κάθε τοίχο της πόλης δίνει ο Δήμος Ιωαννιτών. Μπορεί οι μεγάλες εταιρίες το τελευταίο διάστημα να έχουν συμμορφωθεί και να παίρνουν, σε ποσοστό σχεδόν 95%, άδεια από το Δήμο, ωστόσο, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα, υπάρχουν πολλοί ιδιώτες που «βλέπουν κάθε τοίχο της πόλης σαν δικό τους και κολλούν διάφορα ενοικιαστήρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις υποχρεωνόμαστε να επιβάλλουμε πρόστιμα».
Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι οι πολλές αφίσες έχουν σταματήσει το τελευταίο διάστημα στην πόλη, καθώς πλέον υπάρχουν μόνο συγκεκριμένου τύπου μπάνερ, ενώ σε ό, τι αφορά τους μηχανισμούς ελέγχου, σημείωσε πως η
κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.. «Υπάρχουν κάποιοι υπάλληλοι τώρα που ελέγχουν, ωστόσο με την Δημοτική Αστυνομία ήταν διαφορετικά. Έχουμε σκεφθεί να απευθυνθούμε στην ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο προς το παρόν δεν το έχουμε χρειαστεί» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με απόφαση του Δήμου:
---η αυθαίρετη και παράνομη αφισοκόλληση, είτε στα ταμπλό του Δήμου, είτε οπουδήποτε αλλού, τιμωρείται με επιβολή εφάπαξ προστίμου 1.500 ευρώ
---το τέλος ρύπανσης από διαφημίσεις ανέρχεται στα 9 ευρώ/m2 εβδομαδιαίως.
Όσοι διαφημίζονται στα διαφημιστικά πλαίσια του Δήμου, θα καταβάλλουν το τέλος αυτό για τα μισά τετραγωνικά μέτρα της διαφημιζόμενης επιφάνειας, με την προϋπόθεση όμως, ότι έχουν πάρει τη σχετική άδεια διαφήμιση από το Δήμο, διαφορετικά θα καταβάλλεται στο σύνολό του.
---το τέλος για παράνομη ανάρτηση πανό σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: