Επισκέπτες σελίδας:

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σεβασμός!

Τι να πω;  Ή μάλλον θα πω… Τι κακιά συνήθεια είναι αυτή, όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί, να κλείνει το δρόμο και να μην τον νοιάζει αν ταλαιπωρείται ο συνάνθρωπός του και αν η εικόνα της χώρας και του πολιτισμού της, τσαλακώνεται.
Και καλά εγώ τον ξέρω τον παράδρομο, απ όπου με στέλνουν για να συνεχίσω τη διαδρομή για να μην περιμένω στην ουρά που δημιουργούν, αλλά ο Ιταλός (θα μπορούσε να ήταν από άλλη χωρά) που βρέθηκε εκεί, πως θα βρει τον δρόμο; Από τις πινακίδες που δεν υπάρχουν; Ίσως από τα gps… που πολλοί αντιδρούν για την ύπαρξη τους γιατί μας παρακολουθούν και για την πρόοδο της τεχνολογίας.
Και μετά μας φταίνε οι άλλοι!
Α... μετά απ όλα αυτά, θέλω να μου πούνε τι πέτυχαν…  Ίσως έκαναν ένα γλέντι με τσίπουρο και πανσέτες, γιατί είναι και τσικνοπέμπτη. Και για να προλάβω κάποιους δεν γκρινιάζω απλά θέλω να κάνω κάποιους ανθρώπους, να σκεφτούν και να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους.
Εννοείται πως κι εγώ και όλοι έχουμε κάνει λάθη, αλλά το ζητούμενο είναι να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Αν επαναλαμβάνεται δεν είναι λάθος είναι συμβιβασμός και κάπου εκεί κρύβονται συμφέροντα. Γιατί απλά δεν σέβεσαι τους συνανθρώπους σου και δεν πηγαίνεις στην πηγή του προβλήματος, εκεί που δημιουργείται. Ας καθίσουν δίπλα από το δρόμο κι ας διαδηλώσουν ειρηνικά. Ή ας πάνε σ αυτόν που τους έφτασε σ αυτό το σημείο. Λείπει ο σεβασμός.
-Κατάντια φίλε μου…
- Τι να κάνουμε;
Έχεις αναρωτηθεί πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα για το οποίο πας να αντιδράσεις; Μήπως άμεσα ή έμμεσα, φταις κάπου κι εσύ;
Μήπως βολεύτηκες και πήρες κάτι που δεν σου άξιζε;
Μήπως άδικα κατηγορείς τη νεολαία, λέγοντας πως είναι για να γεμίζουν τις καφετέριες, παίρνοντας όλους η μπάλα;
Ξέρω, ξέρω… όπως λέμε οι περισσότεροι. Σ’ αυτή τη χώρα όλοι τα ξέρουν όλα και βλέπουν μόνο τα στραβά του άλλου. Ας κοιτάξουμε που κάνουμε κι εμείς λάθος… Ας μην ρίχνουμε την ευθύνη στους άλλους.
Σεβασμός!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: