Επισκέπτες σελίδας:

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Πολιτικό σχόλιο...

Είναι άλλο η πολιτική και άλλο ο κομματισμός. Η πολιτική σημαίνει πως έχεις άποψη για κάποιο θέμα ή γεγονός και την καταθέτεις πολιτισμένα με αποδείξεις και σεβασμό στους συνανθρώπους και στους θεσμούς που τους περιβάλλουν. Αντίθετα ο κομματισμός σημαίνει εξάρτηση από κάποιο κόμμα με άμεσο στόχο το οικονομικό όφελος με οποιονδήποτε τρόπο.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απλά... αλλά η ιδιαιτερότητα κάθε ανθρώπου και κάθε προσωπικότητας που διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ζήσης, κάνει την κατάσταση νεφελώδη.

Όταν σαν κράτος, καταφέρεις να εξασφαλίσεις την κάλυψη των βασικών αναγκών των πολιτών, τότε δεν χρειάζονται και πολλές “ψεύτικες μάχες”. Αρκεί να υπάρχει διαφάνεια, ισότητα, σεβασμός και αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορετικότητα σε μία κοινωνία, δεν μπορούν να είναι σε θέση να διοικήσουν μια χώρα, ακόμη κι αν αυτό το γίνεται από συμφέρον.

Τι πρέπει να γίνει σ' αυτή την περίπτωση;
Να "εφοδιαστούν" οι πολίτες με ισχυρά δεσμά, όπως είναι η παιδεία, η οποία σε όλες τις εκφάνσεις της, αναδεικνύει το ανθρώπινο ιδεώδες. Αυτό μπορεί να γίνει με την αρωγή, την τέχνη και τα βιωματικά διδάγματα.
Με θέληση, οργάνωση, ειλικρίνεια και συμπόνια ο κόσμος μας μπορεί να γίνει πραγματικά ανθρώπινος... γι' αυτό ξεκινήστε και κάντε αυτοκριτική πρώτα στον εαυτό σας και μετά στο περίγυρό σας!

~Άγγελος Μητσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: