Επισκέπτες σελίδας:

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Είναι κατακριτέο και απαράδεκτο

Δυστυχώς υπάρχουν και αυτές οι εικόνες, μέσα σε τόσο όμορφα τοπία.

Βλέποντας αυτή την εικόνα σε πολλά σημεία (και) του χωριού μας, μου ήρθαν στην σκέψη τα λόγια του περιφερειάρχη Ηπείρου.
Είχε πει πως η Περιφέρεια Ηπείρου έχει καταφέρει να μην πληρώνει πρόστιμα για παράνομες χωματερές.

Δεν ξέρω αν αυτό το αισχος θεωρείται χωματερή ή είναι η εξαίρεση στην περιοχή της Ηπείρου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τιμά ούτε τους κατοίκους των χωριών, αλλά ούτε και τον δήμο.

Αν και ο δήμος σε αυτή την περίπτωση δεν έχει την μεγαλύτερη ευθύνη, καθώς έχει τοποθετήσει κάδους σε πολλά σημεία κάθε χωριού, όπως επίσης για ογκώδη απορρίμματα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να καλέσει τηλεφωνικώς και η αρμόδια υπηρεσία του δήμου να έρθει να τα συλλέξει και να εναποθέσει σε κατάλληλο χώρο ή χωματερή.

Δεν είναι πρέπον και δεν συνάδει με την ευθύνη που έχουμε απέναντι στην φύση και το περιβάλλον,ώ να παραδώσουμε το παρθένο αυτό τοπίο στις επόμενες γενιές.

Είναι κατακριτέο, ο καθείς να πετάει όπου θέλει, ότι θέλει να ξεφορτωθεί από σπίτια, αποθήκες και κήπους αδιαφοροντας για το μεγάλο κακό που προκαλεί. Δεν γίνεται να προσέχουμε να μην πετάξουμε ούτε ένα χαρτί στον δρόμο και οι επιτήδειοι να γεμίζουν ολόκληρες πλαγιές με πράγματα που δεν χρειάζονται.

Πολύ φοβάμαι πως έτσι λειτουργούν και στο σπίτι τους.
Η αλλαγή θα γίνει από τους λίγους. Απλά συμμορφωθείτε.

~Άγγελος Μητσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: