Επισκέπτες σελίδας:

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Άλλο η απλότητα κι άλλο η προχειρότητα

Και κάπως έτσι πέρασε ο καιρός και φτάσαμε εδώ. Λίγο πριν το βέλος καταλήξει στον στόχο, άρχισε να κυλά το δάκρυ  και έσπασε το τόξο. Ο πόνος είναι περαστικός αλλά το συναίσθημα παντοτινό.

Η μαγεία κρύβεται στην απλότητα. Στα απλά πράγματα της ζωής. Κι όταν πράττεις με σύμμαχο την καρδιά σου, είσαι πλήρης. Δεν χρειάζεσαι κοσμήματα και πολυτελή αυτοκίνητα. Άλλο η απλότητα κι άλλο η προχειρότητα.

Τα ζώα... είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Νιώθουν κάθε συναίσθημα και σου μεταδίδουν όλη τους τη θετική ενέργεια. Τα ζώα έχουν ψυχή, είναι τόσο ζωντανά, όσο και ο άνθρωπος. Η λέξη της αγγλικής γλώσσας ANIMAL που

σημαίνει ζώο, προέρχεται από την λατινική λέξη ΑΝΙΜΑ που σημαίνει ψυχή. Αλλά και η ελληνική λέξη ΖΩΟ κρύβει μέσα του τη λέξη ΖΩΗ, ΖΩ!

Σεβασμός στην φύση, σεβασμός στην ζωή, σεβασμός στο σπίτι μας που είναι η γη.

Αν προσπαθείς για κάτι, θα πετύχεις κάποιο αποτέλεσμα. Αν όμως μιλάς χωρίς να υπάρχει λόγος και συνεχώς ασκείς κριτική στους άλλους το μόνο που θα καταφέρεις είναι να βυθιστείς στην μιζέρια. Μην ψάχνετε να βρείτε νόημα, γιατί θα χάσετε τις στιγμές. Βρείτε τον εαυτό σας και όλα θα γίνουν. 

Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή. Μια αόρατη κλωστή. Είναι δεμένη στον ουρανό. Δεν σ' αφήνει να πέσεις. Αλλά την κατάλληλη στιγμή θα σε τραβήξει και πάλι πάνω. Τίποτα δεν τελειώνει. Το ταξίδι δεν έχει τέλος, μόνο  τοπία και σκέψεις.

Κι απόψε θα μείνω ξύπνιος. Οι σκέψεις μου, πηγαίνουν στα νησιά που παραθερίζαμε τα καλοκαίρια. Ένα όνειρο τελείωσε, αλλά δεν ξεχάστηκε. Τα δάκρυα στέγνωσαν.  

Όσες προβλέψεις κι αν κάνεις, αρκεί μια στιγμή για να αλλάξουν όλα.

~Άγγελος Μητσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: