Επισκέπτες σελίδας:

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Πολλά τα θέματα...

Πρώτον (και σημαντικότερο):

Πόσα ατυχήματα (ή και δυστυχήματα με τρακτέρ που αναποδογυρίζουν) πρέπει να γίνουν μέχρι να αλλάξει κάτι στο θέμα ασφάλειας των τρακτέρ; Και μάλιστα τις περισσότερες αν όχι όλες τις φορές, προκαλώντας τραγικά αποτελέσματα για τους επιβαίνοντες.

Γιατί, να μην έχει κουβούκλιο ή σίδερα για προστασία ένα τρακτέρ ή ένα αγροτικό μηχάνημα, σε συνδυασμό με την χρήση της ζώνης ασφαλείας;

Είναι επαγγελματίες στα χαρτιά, ας γίνουν (ή ας αναγκαστούν να γίνουν) και στην ασφάλεια. Δυστυχώς, έχουν συμβεί πολλά τέτοια δυστυχήματα.


Δεύτερον:

Οι περισσότεροι άνθρωποι ή όπως αλλιώς θέλετε να τους χαρακτηρίσετε, αρχίζουν να βγάζουν τις μάσκες της υποκρισίας και να αναδεικνύουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Αναγκάζονται να αφήσουν στην άκρη, το ψέμα, τις απειλές, την υπεροψία, την ιδιοτέλεια και όλα τα μέσα που είχαν συστρατεύσει για να αναδυθούν στον στίβο της καριέρας. 

Ακούγαμε πολύ περισσότερο τα προηγούμενα χρόνια και λιγότερο σήμερα, τον όρο "Είμαι άνθρωπος καριέρας" εννοώντας (όσοι τον εξέφραζαν) πως θα κάνουν τα πάντα και θα θυσιάσουν τα πάντα, για να βγάλουν πολλά χρήματα με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο και μέσο. 

Αμ δε. Πολλοί απ' αυτούς έφαγαν τέτοια σφαλιάρα που δεν το περίμεναν με τίποτα. Αλλά, δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις μυαλό δεν φαίνεται να μπήκε.


Τρίτον:

Έχει να κάνει με τις κυράτσες που υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και προσπαθούν να μάθουν τα πάντα και φυσικά να δείξουν ότι ξέρουν τα πάντα. 

Προσπαθούν να κρυφοκοιτάξουν τις ζωές των άλλων και τα δικά τους θέματα, τα αφήνουν άθικτα και άλυτα. Μέσα σ' όλα αυτά το παίζουν και ρήτορες, έχοντας ανοιχτή την τηλεόραση και μισάνοιχτο το μυαλό.


Κλείνοντας, θέλω να συνοψίσω τις τρεις διαπιστώσεων σε ένα ρητό: "Κάθε ζωή είναι πολύτιμη, κάθε μέρα μαθαίνεις κάτι καινούριο ακόμη και από ανθρώπους ή καταστάσεις που δεν το περίμενες. Όμως αν θέλεις να κάνεις κάτι σωστό, ακολούθησε τον δρόμο σου, με προσήλωση, ευγένεια και ενσυναίσθηση."

~Άγγελος Μητσόπουλος



Στο παρακάτω link, μπορείτε να δείτε τις "7 συμβουλές που πρέπει να θυμάστε για να οδηγείτε τρακτέρ με ασφάλεια"

https://www.ypaithros.gr/7

Δεν υπάρχουν σχόλια: