Επισκέπτες σελίδας:

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Οργανωθείτε και βοηθήστε τον κόσμο μας


 Έρχονται εκλογές, οσονούπω και θέλω να μοιραστώ μερικές σκέψεις, μαζί σας. Απευθύνομαι κυρίως στην γενιά μου (γεν. 1984-1994, συν πλην) και όχι μόνο.

Μην περιμένετε να σας σώσει κανένας άλλος, πάρτε όσο είναι καιρός την κατάσταση στα χέρια σας.
Πως;

Πολιτευτείτε. Οργανωθείτε. Μιλήστε και πράξτε.
Οι πολιτικάντηδες, μας κοροϊδεύουν. Όχι όλοι φυσικά, υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις πολιτικών που είναι αμερόληπτοι και τιμούν το αξίωμα τους.

Επίσης, εκτός βουλής (και μακριά από θέσεις ευθύνης) υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που έχουν όραμα και ιδέες για πρωτοπορία.
Έστω μια φορά, μόνο για μια τετραετία, οργανωθείτε βρείτε κάποιο κόμμα (όχι ακραίο) και βοηθήστε να αλλάξουμε τον κόσμο μας.
Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια και εύκολες λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά με συννενόηση, όρεξη και ειλικρίνεια κάτι θα γίνει.

Πιάστε τους δήμους, τις γειτονιές και γιατί όχι, την κεντρική πολιτική σκηνή. Και μην ακούτε αυτούς που θα σας πούνε ότι δεν κάνουν όλοι για την πολιτική. Όλοι κάνουν για πολιτική εξάλλου καθημερινά αυτό κάνουμε... (για πρωθυπουργοί δεν κάνουν όλοι, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας).

Κι αυτοί που θα σας αμφισβητήσουν, σκεφτείτε πως δεν είχαν ούτε τα μισά εφόδια κι όμως βολεύτηκαν με τον έναν (θεμιτό) ή τον άλλο (αθέμιτο) τρόπο.

Έρχονται αλλαγές -όπως πάντα άλλωστε- που θα είναι κοσμοϊστορικές, για πολλούς λόγους. Είμαστε περισσότεροι κι αντί να τους αντικαταστήσουμε, τους αφήνουμε να δρουν είς βάρος μας!

~Άγγελος Μητσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: