Επισκέπτες σελίδας:

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

"Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του"

 

Υπέροχες εικόνες από την πολυδιάστατη ζωντάνια και την εντυπωσιακή φυσική ομορφιά της πόλης των Ιωαννίνων αναδείχτηκαν κατά το διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο: «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του», που οργάνωσε το Γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών.

Στην καλλιτεχνική πρόκληση πήραν μέρος 81 συμμετέχοντες  και το υλικό των 243 φωτογραφιών που παρουσιάστηκε, αξιολογήθηκε από τριμελή κριτική επιτροπή, η οποία απαρτίζονταν από τους καταξιωμένους δημιουργούς, Παναγιώτη Παπαδημητρόπουλο (επίκουρο καθηγητή Φωτογραφίας στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Ασωνίτη Πολυδεύκη (διδάκτορα Επιστημών Αγωγής, μεταπτυχιακό Επιστημών Τέχνης, πρώην καθηγητή Φωτογραφίας σε ΤΕΙ Αθήνας και ΔΙΕΚ) και τον εκπαιδευτή Φωτογραφίας Παναγιώτη Τσιγκούλη.

Τις έξι καλύτερες φωτογραφίες που επιλέχθηκαν, παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου, Γιώργος Λώλης, σε ειδική εκδήλωση, η οποία έγινε στις 10 Φεβρουαρίου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (στα Παλιά Σφαγεία), με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας. Το 1ο βραβείο έλαβε, ο Στράτος Γκότζιος, το 2ο ο Θεόδωρος Παπατρέχας και το 3ο η Ζωή Χήτου. Αντιστοίχως, τους επαίνους έλαβαν, η Ευτυχία Τρομπούκη, ο Απόστολος Νούτσος και ο Ιωάννης Σταμάτης.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας διεξήχθη από την 1η Οκτωβρίου ως τις 20 Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο των προωθούμενων πρωτοβουλιών του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών για τη συμμετοχή του κοινού στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  https://www.travelioannina.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: