Επισκέπτες σελίδας:

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Χρήμα. Χρήμα. Χρήμα. Με κάθε αθέμιτο τρόπο.

Θεωρώ την Αγιά Σοφιά ένα από σπουδαιότερα ιστορικά μνημεία της ιστορίας ολοκλήρου του κόσμου και για εμάς τους ορθόδοξους χριστιανούς έναν ναό κόσμημα, με τεράστια σημασία για τον χριστιανισμό.
Δεν έχω επισκεφθεί το ναό αν και θα το ήθελα.
Δυστυχώς έτυχε ή το έκαναν να τύχει αυτός ο ορθόδοξος καθεδρικός Ναός, να περάσει στα χέρια ενός έθνους  που δεν σέβεται την διαφορετικότητα, τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστού αυτού. Σε απαίδευτους τύπους που έχουν μάθει να κλέβουν και να καταπατούν με την μέθοδο της αποχαύνωσης και την αρωγή,του μολυβένιου σουλτάνου.

Από την άλλη πλευρά για να δημιουργηθεί ένα τόσο μεγάλο κράτος, με μισός στην διαφορετικότητα, υπήρξαν και αναγκαστικές αλλαξοπιστιες. Οπότε (οι μεγάλες δυνάμεις του τότε) πάτησαν πάνω στην απόγνωση των ανθρώπων εκείνης της εποχής, και οι επόμενοι απλά διαιωνισαν αυτή την κατάσταση.

Από εκεί και πέρα, οι ελληνικές κυβερνήσεις και η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία δεν στάθηκαν αντάξια, ώστε να προστατεύσουν ένα τόσο σημαντικό στολίδι του χριστιανισμού.
Δεν είμαι φανατικός με τις θρησκείες απλά απαιτώ σεβασμό στον πολιτισμό και στις παραδόσεις του ενός προς τον άλλον. 

Μέσα από μια σειρά γεγονότων, η σημερινή Ελλάδα με την σημερινή Τουρκία βρίσκονται σε διαμάχη, η οποία δεν ξέρουμε αλλά κάνουμε υποθέσεις, για το που θα οδηγήσει.

Ούτε μια μέρα σε δελτία ειδήσεων δεν έχει περάσει, χωρίς να υπάρχει θέμα με τίτλο: "Κρίση στο Αιγαίο" ή "Παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά" ή κάτι παρεμφερές.

Οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί, που υποτίθεται πως υπηρέτησαν την χώρα μας, ήταν τουλάχιστον ανάξιοι και πουλημένοι, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που δεν κατάφεραν να κάνουν την διαφορά.

Πραγματικά γεγονότα έχουν παρουσιαστεί ως ψευδή και η πραγματικότητα μπαίνει κάτω από το χαλί με αντάλλαγμα, τι άλλο; Χρήμα. Χρήμα. Χρήμα. Με κάθε αθέμιτο τρόπο.

Η λεγόμενη μεσαία τάξη, μια ζωή πάλευε ώστε να ζεί αξιοπρεπώς και δεν είχε ούτε το κουράγιο να σκεφτεί διαφορετικά. Όμως σήμερα με την τεράστια εξάπλωση του διαδικτύου, που δίνει την δυνατότητα ώστε η πληροφορία να φτάνει πολύ πολύ γρήγορα παντού, ο κόσμος δείχνει να έχει αντιληφθεί τι φταίει, αλλά δεν ξέρει πως να αντιδράσει.

Δεν θέλει επουδενί να έρθει ένας καινούριος μεσσίας να τον σώσει με το ίδιο παραμύθι, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που θα καταφέρει, είναι να βυθίσει την Ελλάδα σε ακόμη πιο σκοτεινά μονοπάτια και αβεβαιότητα.

Αν υπάρχει ένα παγκόσμιο δίκτυο διακυβέρνησης, τότε αυτοί που έχουν το κλειδί, είναι ή τρελοί ή απ' αλλού φερμενοι!


~Άγγελος Μητσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: