Επισκέπτες σελίδας:

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

11 πράγματα που δεν διδάσκονται στα σχολεία

 


Παραθέτω πιο κάτω ένα άρθρο που βρήκα στο διαδικτυο από το 2012. Είναι τόσο επίκαιρο και φαίνεται ότι το έχουν θέσει σε εφαρμογή. Τα σχόλια δικά σας.


O Bill Gates πρόσφατα (2012) έδωσε μια ομιλία σε ένα Λύκειο σχετικά με τα 11 πράγματα που δεν διδάσκονται στα σχολεία.  

Μίλησε για το πώς οι πολιτικά ορθές διδασκαλίες έχουν δημιουργήσει μια γενιά παιδιών που δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και  για το πώς αυτή η ιδέα  -  τους ετοιμάζει για αποτυχία στον πραγματικό κόσμο.

είπε λοιπόν : 


'Άρθρο 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη - συνηθίστε το! 


'Αρθρο 2: Ο κόσμος δεν νοιάζεται για την αυτοεκτίμησή σας. Ο κόσμος περιμένει να πετύχετε κάτι ΠΡΙΝ νιώσετε καλά με τον εαυτό σας. 


'Αρθρο 3: Δεν μπορείτε να κερδίσετε $60,000 το χρόνο αμέσως μετά το Πανεπιστήμιο.  

Δεν θα γίνετε αντιπρόεδρος εταιρείας με αυτοκίνητο που διαθέτει τηλέφωνό μέχρι να τα κερδίσετε και τα δύο. 


'Αρθρο 4: Αν νομίζετε ότι ο δάσκαλός σας είναι σκληρός, περιμένετε μέχρι να αποκτήσετε αφεντικό. 


'Αρθρο 5: Το να ψήνεις και να αναποδογυρίζεις burgers δεν είναι ταπεινωτικό. Οι παππούδες σας το αποκαλούσαν ευκαιρία. 


'Αρθρο 6: Αν τα κάνετε θάλασσα, δεν είναι λάθος των γονιών σας. Μην κλαίγεστε για τα σφάλματά σας αλλά διδαχτείτε από αυτά. 


'Αρθρο 7: Πριν σώσετε τα δάση και καθαρίσετε τα παράσιτα της προηγούμενης γενιάς δοκιμάστε να καθαρίσετε τη ντουλάπα στο δωμάτιό σας η το γραφείο σας.


'Αρθρο 8: Το σχολείο μπορεί να έχει μείνει μακριά από τους νικητές και τους ηττημένους. Ορισμένα σχολεία, σας δίνουν τη δυνατότητα να απαντήσετε όσες φορές θέλετε μέχρι να βρείτε το σωστό. Αυτό δεν έχει την παραμικρή ομοιότητα με τη ζωή. 


Άρθρο 9: Η ζωή δεν χωρίζεται σε εξάμηνα. Δεν έχετε δικά σας καλοκαίρια και πολύ λίγοι είναι οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να σας βοηθήσουν να βρείτε τον εαυτό σας. Κάντε το αυτό στο δικό σας χρόνο. 


'Αρθρο 10: Η τηλεόραση ΔΕΝ είναι η πραγματική ζωή. Στην πραγματική ζωή οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν από την καφετέρια και να πάνε στις δουλειές τους.


'Αρθρο 11: Να είστε ευγενικοί με τους «σπασίκλες»,


Το πιθανότερο είναι να καταλήξετε να δουλεύετε για έναν από αυτούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: