Επισκέπτες σελίδας:

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Μόνο οι λαοί...

Του Γιάννη Χριστοδουλατου

Μόνο οι Λαοί, ενωμένοι-μαζικά, μπορούν να σταματήσουν αυτή την τρέλα. 

Αλλά ΟΟΟΟΧΧΙ... θα διχαστούμε πάλι...  

Σε ουκρανόφιλους και ρωσόφιλους, σε δύση και ανατολή, σε άσπρο και μαύρο! 

Σε "σωστή" και "λάθος" πλευρά της ιστορίας...  

Μιας "ιστορίας" που καλύτερα να μην γραφτεί αν ρωτάτε εμένα... Και να σου οι υπερβολές, τα στερεότυπα, οι αυτοματισμοί... 

Δεν συμφωνείς με την Μενδώνη-είσαι ρωσόφιλος, δεν συμφωνείς με τον Πούτιν, άρα συμφωνείς με ΗΠΑ-Ευρώπη-ΝΑΤΟ άρα είσαι με τον Ζελένσκυ-άρα φασίστας. 

Και πάει λέγοντας... 

Αμέτρητες οι παραλλαγές, γόνιμο το έδαφος για παράνοια σε κάθε topic. (Εδώ ένα respect, σε όποιους το έχουν στήσει όλο αυτό θα το δώσω!)

Κι ενώ όλοι βλέπουμε πως όλο αυτό είναι ΛΑΘΟΣ, πριν το καταλάβουμε θα έχουμε διαλέξει "στρατόπεδο" και θα είμαστε τόσο μακριά μεταξύ μας για να ενωθούμε και να τους ακυρώσουμε, όλους αυτούς που παίζουν με τις ζωές και τον πλανήτη μας.  

 Έχω φίλους Ουκρανούς, έχω και Ρώσους. Και τους αγαπώ εξίσου. Δεν θα ακυρώσω κανέναν, Είναι και οι δύο θύματα. Ούτε θα τους χρεώσω εγκλήματα που κάναν οι διεφθαρμένοι τους ηγέτες, δήθεν στο "όνομά" τους. Έλεος. Τέτοιες νοοτροπίες διχάζουν δεν ενώνουν.  

Θα πάρω θέση υπέρ της ειρήνης, υπέρ της αλληλεγγύης και της αδελφότητας των λαών. 

Η μάχη δεν πρέπει να δώθεί μεταξύ του Πούτιν και του ΝΑΤΟ - ή των ΗΠΑ, κλπ, σε Ουκρανικό ή άλλο έδαφος, αλλά μεταξύ του Λαού και της Εξουσίας παντού. Σε κάθε χώρα σε κάθε γειτονιά.


Yiannis Christodoulatos

Δεν υπάρχουν σχόλια: