Επισκέπτες σελίδας:

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Κοινωνιοπαθεια -του πρωθυπουργού-

Αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας όπου το άτομο είναι δυσλειτουργικό και φέρεται καταστροφικά, χωρίς να έχει αίσθηση «σωστού» και «λάθους» και συχνά παραβλέποντας τα δικαιώματα, τις επιθυμίες και τα συναισθήματα των άλλων.

Τα άτομα αυτά χειραγωγούν, διαπληκτίζονται ή επιδεικνύουν παντελή αδιαφορία προς τους άλλους. Συχνά παραβαίνουν το νόμο, όμως ποτέ δεν έχουν ενοχές και μετανιώνουν για τις πράξεις τους.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, τυπικές ενδείξεις της κοινωνιοπάθειας είναι οι εξής:
❌Περιφρόνηση απέναντι σε «σωστό» και «λάθος»
❌Συχνά ψέματα και απόπειρες εξαπάτησης προς εκμετάλλευση των άλλων ❌Εγωκεντρισμός, αίσθημα υπεροχής και επιδειξιομανία
❌Παρανομίες
❌Καταπάτηση των δικαιωμάτων των άλλων με τη χρήση απειλών, ψευδών ισχυρισμών και παραπλάνησης
❌Εχθρικότητα, ευερεθιστότητα, νευρικότητα, παρορμητικότητα, επιθετικότητα ή βίαιη συμπεριφορά
❌Έλλειψη ενσυναίσθησης και τύψεων για τη βλάβη τρίτων
σημάδια.


Πηγή: Onmed.gr


Ακολουθούν μερικά σχόλια περί του θέματος, αλιευμένα από το διαδίκτυο:

"Το έχω γράψει πολλάκις (pun intended) και με κατηγορούν ότι ψυχιατρικοποιώ την παλιανθρωπιά. Ο άνθρωπος και οι οπαδοί του δεν είναι καλά, ωστόσο θεωρώ πως ο όρος δεξιοπάθεια είναι σωστότερος για την περίπτωση τους."


"Έτσι ακριβώς ήταν σαν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέναντι στους Δημ.Υπαλλήλους .Τον είχαμε συναντήσει με τον  σύλλογο και μας συμπεριφέρθηκε σαν σκουλήκια!"


"Όταν βλέπω σήμερα άνθρωπο της κυβέρνησης,  δυσκολεύομαι ακόμα και να ακούσω τι λεει. Νοιώθω μια απέραντη αποστροφή και τίποτα παραπάνω. Πιστεύω ότι όσο κρατάει αυτό το μαρτύριο...της σταγόνας μέχρι τις εκλογές τα πράγματα θα χειροτερευουν για τους αναίσθητους, ψεύτες, που κυβερνουν. Ότι και να κάνουν πια ο εξευτελισμός τους έγινε πλεον τέλειος. Ο κοσμος δεν τους θέλει ούτε καν στην αντιπολίτευση, τους θέλει να πάνε σπίτι τους να κλείσουν την πόρτα και να μείνουν εκεί!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: