Επισκέπτες σελίδας:

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Μια πρόταση για το μέλλον του Ζαγορίου

Καταρχάς, εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία στη νέα δημοτική αρχή, του Δήμου Ζαγορίου… με έργα ουσίας... και στην αντιπολίτευση να ασκεί χρήσιμη κριτική, με επιχειρήματα.

Αν και είναι πολύ νωρίς (αλλά με το αποτέλεσμα των εκλογών να έχει κριθεί) έχω να προτείνω το εξής για την μεθεπόμενη τετραετία (ή πενταετία). 

 Όντας ένας μικρός Δήμος σε πληθυσμό, ειδικά αν το δούμε με κριτήριο τους μόνιμους κατοίκους, ο Δήμος Ζαγορίου δεν έχει περιθώρια για διάσπαση. 

Αυτό που προτείνω και δεν είναι πρόσκαιρη σκέψη, είναι το εξής: 

Να βρεθεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, άνδρας ή γυναίκα (με δυνατό βιογραφικό και υψηλό επίπεδο γνώσεων και παιδείας, έως 45 χρονών) ώστε να είναι ο/η δήμαρχος για το 2028 και μετά, με ΕΝΑΝ συνδυασμό όπου θα μετέχουν από 10 υποψήφιοι (5 άνδρες, 5 γυναίκες) σε κάθε δημοτική ενότητα (πρώην δήμων) και από 4 υποψήφιοι (2 άνδρες,  2 γυναίκες) στις δημοτικές ενότητες Βωβούσης και Παπίγκου (συνολικά 38 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΜΟΙ  ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ) συν οι υποψήφιοι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων.

Όμως, την πενταετία που έχουμε μπροστά μας, θα πρέπει να δουλέψουμε ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, πάνω σε αυτό το μοντέλο αυτοδιοίκησης. 

Είναι κρίμα να μένουν εκτός άνθρωποι (ένθεν και ένθεν) που μπορούν να προσφέρουν σε πιο επίσημες θέσεις. 

Υ.Γ. 1: Οφείλω να ξεκαθαρίσω εκ των προτέρων τη θέση μου. Δε μηδενίζω το έργο κανενός, αντιθέτως κρατάω τα θετικά σημεία, από όλα και όλους. Από εκεί και πέρα δε θέλω σε καμία περίπτωση να ηγηθώ σε ένα τέτοιο σχήμα, αλλά …εφόσον μου ζητηθεί να συμμετάσχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Χωρίς βέβαια αυτός να είναι ο αυτοσκοπός!

 Υ.Γ. 2: Να σημειωθεί πως και σε άλλους μικρούς δήμους της χώρας μας (με Δ.Σ. 15 συμβούλων και κάτω) κατεβαίνει στις εκλογές ΕΝΑΣ συνδυασμός, χωρίς διασπάσεις και το έργο του δημάρχου είναι περισσότερο αποδοτικό και αποτελεσματικό. Βέβαια για να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση χρειάζεται συζήτηση, κατανόηση και να αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς!


~Άγγελος Μητσόπουλος

Συγγραφέας 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: