Επισκέπτες σελίδας:

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Φωτεινά σχολεία

 [...] Η τεχνολογική εξέλιξη μας προσέφερε πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να σκοτωνόμαστε. Πόλεις φυλακές. Χωριά ερημωμένα. Όνειρα δηλητηριασμένα. Άνθρωποι βιτρίνες. Λόγια ξύλινα. Αυτά τα μονοπάτια δεν οδηγούν πουθενά, μαντέψτε τι θα γίνει μετά;

Όταν ζητάμε από έναν πολιτικό να καταλάβει τον απλό κόσμο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, οι οποίες προκύπτουν από τους χειρισμούς των πολιτικών, είναι σα να ζητάμε από την ουρά ενός σκύλου να οδηγήσει έναν τυφλό.

Το 17% ίσως και παραπάνω, του φαγητού στην γη, πετιέται χωρίς να καταναλωθεί. Στην Ελλάδα πετιούνται 142 κιλά κατά κεφαλήν.

Σε μια χώρα που ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, το πιο καλοδιατηρημένο κτίριο δεν είναι το σχολείο, μην περιμένετε προκοπή.

Τα όνειρα και οι περιπέτειες των παιδικών μας αθώων στιγμών, σε συνάρτηση με  την ανάγκη να ζήσουμε την ζωή στο έπακρο, έδωσαν την σκυτάλη στην αποχαύνωση της ασφάλειας και του κομφορμισμού.  Όλα αυτά ρίζωσαν ως σκέψεις ανάμεσα από τα γραφεία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γυρίζουν με ευλάβεια ωσάν το καλύτερο ελβετικό ρολόι, το οποίο έφτιαξε ο πιο σοφός ωρολογοποιός των Άλπεων.

~Άγγελος Μητσόπουλος
(Ανήλιαγα σοκάκια, νουβέλα /// ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΙΚΑΣ)

🏛️Αποκτήστε σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο σε Ελλάδα και Κύπρο το καινούργιο βιβλίο του Άγγελου Μητσόπουλου με τίτλο "Ανήλιαγα σοκάκια".
📖 Πείτε τον τίτλο του βιβλίου (Ανήλιαγα σοκάκια) και το όνομα του συγγραφέα (Άγγελος Μητσόπουλος) και ο βιβλιοπώλης σας (σε οποιοδήποτε περιοχή βρίσκεστε) θα σας παραδώσει το βιβλίο (άμεσα, είτε σε 1 με 2ημέρες).

Εκδόσεις Νίκας

🌐Επίσης μπορείτε να το παραγγείλετε μέσω διαδικτύου από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα.

💻Περισσότερα για το βιβλίο και για ηλεκτρονικές παραγγελίες: https://bit.ly/43Tr1sP

#nikasbooks #75yearsnikasbooks #bythebook #readbeforeyouthink #bookiciousminds

Δεν υπάρχουν σχόλια: